Baba Vanga horoskop

Baba Vanga horoskop

Baba Vanga je svjetski poznata vidovnjakinja koja je predvidjela mnoge za svijet važne događaje te najavila bitne pojedince. Ona u svojim prognozama nikada nije izričito spominjala astrologiju mada se svemirom intenzivno bavila. Svrha ovog teksta je da pobliže vidimo kako izgleda horoskop Babe Vange. Rođena je 31. siječnja 1911. godine u Strumici gradu koji danas pripada Makedoniji, u njeno vrijeme Osmanskom Carstvu. Na veliku žalost sat rođenja nije poznat pa horoskop ne može biti precizan. Ipak, određene konture se mogu protumačiti.

Gledano očima astrologa, horoskop Babe Vange zasigurno je strahovito zanimljiv. Čak i s ovako šturim podacima mogu se primjetiti određene posebnosti. Prije svega, Baba Vanga je bila slijepa gotovo cijeli svoj život. U astrologiji očima upravljaju luminati tj. Sunce i Mjesec. Obe planete su problematično postavljene. Sunce je u Vodenjaku, znaku svoga izgona dok je Mjesec također u Vodenjaku gdje nema puno snage, a uz to Mjesec je i pod zrakama Sunca. To sve upućuje na problematične oči.

Baba Vanga horoskop obiluje slabim planetima

Merkur, Venera, Mars i Saturn su peregrini dok je Sunce u svom izgonu. Jedino Mjesec i Jupiter imaju nešto digniteta. Što to znači? Peregrin označava planet koji luta. Imati ih puno u karti nikada nije dobro. Takav raspored snaga često stvara beskućnike ili ljude koji su prividno stvorili uredan život, ali ga tako ne žive već doslovno lutaju bez osjećaja odgovornosti. U slučaju Babe Vange definitivno se radi o lutanju. Ona je bila fizički onemogućena da luta, ali mentalno nije. Upravo ovi silni peregrini na svijet su donijeli nekoga tko je u suštini vrlo širokog duha, širokih općih nazora. Sudbina Babe Vange ja takva da je morala, ali i htjela lutati po mjestima koja su drugim smrtnicima bila i ostala nedostupna.

Horoskop Babe Vange nije lagan, da se razumijemo. Imati puno peregrina, sa Suncem u izgonu, bez imalo digniteta znači da je ovozemaljski život vrlo težak. Činjenica je da je jako rano ostala bez mame. I pomajku je relativno brzo izgubila. Siromaštvo ju je stalno pratilo. A onda i famozni hendikep. Vid je izgubila sa samo 12 godina. Ova lista bi mogla ići u nedogled.

No, ono što je ispunilo njeno tijelo je nešto sasvim drugo. Horoskop Babe Vange ukazuje na više mjesta da je bila neobično širokih shvaćanja života iako je bila nepismena. Maloprije sam spomenuo ulogu peregrina. Sunce u Vodenjaku, iako slabo, uvijek pridonosi da se na život gleda iz maksimalno opće perspektive. Čak i da nije bila slijepa Vanga bi njegovala antimalograđanske stavove. Vanga je cijeli život pomagala drugim ljudima ili zajednici kao takvoj. U ovom smislu bila je tipična Vodenjačica. Davala je sve od sebe da ljudima pomogne, za ljude je živjela, sve ih je tretirala jednako. Sunce u Vodenjaku je nadaleko poznato po zalaganju za jednakost na svim nivoima jednog društva. Ovoj širokogrudnosti pridonosi i pozicija Mjeseca. Horoskop Babe Vange pokazuje da je “pao” u Vodenjaka, desetak stupnjeva od Sunca. Vodenjačka priča se samim tim još više naglašava. Mjesec je tek počeo rasti u svjetlosti. Baba Vanga je rođena u prvoj Mjesečevoj fazi. Prvu fazu karakterizira osjećaj kao da je osoba bačena na ovo mjesto. Faza obiluje istraživačkim duhom. Vangu je očito svašta zanimalo. Htjela je izvući od života maksimum, ali zbog hendikepa očito nije mogla pa je sigurno bila jako frustrirana pogotovo u mlađim danima.

Baba Vanga horoskop ipak nudi ravnotežu

Gubitkom vida ona je izgubila puno, ali je dobila nešto posebno – dar vidovitosti. U astrologiji postoji puno načina i planetarnih kombinacija koje dovode do ovoga, a koje ne mogu izračunati zbog neimanja sata rođenja. No, ipak je vidljiv jedan snažan argument – Jupiter u konjunkciji s južnim Mjesečevim čvorom. Naime, Jupiter u astrologiji predstavlja proricanje. On pokriva područje visokog znanja kao što je fakultet. Manje je poznato da pokriva i sva ostala znanja ili spoznaje. Baba Vanga nije bila učena osoba. Bilo koji planet koji se nađe u bliskom kontaktu s južnim čvorom neće donijeti sreću. Ona nikada nije završila školu, jedva se znala potpisati. Jednako tako, poznato je da čovjek preko južnog čvora na ovaj svijet donosi nešto posebno, neki talent. Taj talent ne usrećuje osobu zbog naviknutosti. Ali, čovjek ima zadatak da preko nasuprotnog sjevernog čvora pronađe nove načina ispoljavanja tog talenta. U ovom slučaju nebo je Babi Vangi dalo dar proricanja (Jupiter) kojega je prenosila preko sjevernog čvora u Biku. Kako se radi o Venerinom znaku, a Venera pokriva ljubav i međuljudski kontakt, ona je svoj dar uvijek rado davala drugima.